2021
2020
    
A honlapon megjelenő újságcikkek, az azokban megjelölt források alapján kerültek megjelenítésre, a forrás tartalmának másolásával. A forrás tartalmában időközben bekövetkezett változásokért, az ott bejegyzett hozzászólásokért, és az ebből adódó eltérésekért, a honlap üzemeltetője, Medina Község Önkormányzata felelősséget nem vállal.
    
2021
      

Országot jártak a nyugdíjasok
2021.10.09.
A Medinai Nyugdíjasok Érdekszövetségének egy csoportja az Ópusztaszeri Emlékparkba tett kirándulást a közelmúltban.

Teljes cikk »»


Húr juhbélből, vonó csődörfarokszőrből
2021.09.02.
Népzenészi körökben mindenki ismeri Talpit, Debreceni Istvánt, a hatvanas éveiben járó nagybőgőst, aki eredeti mesterségét tekintve ács. Sokfelé megfordult az országban, a világban, főként néptáncegyütteseket kísérő muzsikusként. Most a medinai polgármesteri hivatalban dolgozik, fellépni a helyi tamburazenekarral szokott.

Teljes cikk »»


Vadas készült Medinán, más megközelítésben
2021.08.26.
A Sió-parti Medinán folytatódott a megyei ízutazás. A Tolna Megyei Önkormányzat és a Civil Legátus Egyesület közös produkciója, a Gasztromegye sorozat ezúttal is élményekben, értékekben és ízekben bővelkedő műsorral várta a követőket.

Teljes cikk »»


„Háború van a mennyországban is, ügyködnek a sötét erők.”
2021.08.23.
Izomsorvadásos betegséget állapítottak meg Kuner Jánosnál már 16 éves korában. Húsz évet adtak neki az orvosok. Ez közel ötven esztendeje történt. S ha nem is teljesen fitt, gyógyszeres támogatással máig végez fizikai munkát. Emellett verseket ír, és állítása szerint bármikor képes kommunikálni az angyali birodalommal.

Teljes cikk »»


Az együtt alkotás hasznos dolog, mert hatnak egymásra a művészek
2021.08.17.
Lenkes Ildikó budapesti. A többiek, ha jelenleg máshol élnek is – például Érden vagy Egerben –, Tolna megyei kötődésűek: Bereczki Kata (Simontornya), Gáspár Gyula (Kalaznó), Jánosi Kata (Szekszárd), Kiss Gábor Dániel (Paks), Könyv Kata (Simontornya), Lengl Orsolya (Szekszárd), Orsós Bence (Paks), Zirczi Judit (Paks). Festőművészek, az Új Látás művésztelep résztvevői.

Teljes cikk »»


Kiengedték a gőzt a Medinai Zenésztalálkozón
2021.06.13.

Június 10. és 13. között rendezték meg a Medinai Zenésztalálkozót.

Teljes cikk »»


Átadták Szekszárdon az Év Rendőre és az Év Tűzoltója díjakat
2021.06.01.

Átadták a Szekszárd Év Rendőre, és a Szekszárd Év Tűzoltója kitüntetéseket kedd délelőtt a városházán.

Teljes cikk »»


Egy zeneszerető faluvezető, aki nem megélhetési polgármester
2021.04.08.
Zeneszerető faluvezető Vén Attila. De nemcsak műélvezőként kedveli a muzsikát a medinai polgármester, hanem a nyolcvanas évek eleje óta játszik is. A tambura és a nagybőgő a legkedveltebb hangszere. Sokfelé járt fellépni a Bartina zenekarral és a Medinai Tamburazenekarral, a máshol látott, hallott településszépítő ötleteket, megoldásokat a helyi falufejlesztésben hasznosítja.

Teljes cikk »»


Múlt, jelen, jóvő – egy radarképen
2021.03.31.
Nem sokáig láthatunk majd olyan radartechnikai tevékenységet, mint amilyet medinai helyszíni riportunkra érkezve gyakorlatilag azonnal megpillantunk. Az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ (MH LMVIK) 2. Gerinc Radar Mérőpontján ugyanis éppen régi orosz radar karbantartása zajlik; nem olyan messze pedig ott magasodik a RAT 31-DL típusú 3D-s radar.

Teljes cikk »»


Okospad került a faluközpontba
2021.03.27.
Egy pad, melynek a hőmérséklete mindig egyforma. Télen fűt, nyáron hűt, napelemei segítségével. Okos. A medinai polgármesteri hivatal előtt áll. Alkalmas vezetékes és vezeték nélküli kütyük töltésére, GPS-helymeghatározásra, a hőmérséklet, a légnyomás és a páratartalom mérésére.

Teljes cikk »»


Üvegtörmelék került az útjavító zúzalékba
2021.03.24.

Olvasónk, T. B. jelezte, hogy balul sikerült Medina-Szőlőhegyen az útkarbantartás. Zúzott törmeléket terítettek le a Határ utcában, ami üvegdarabokkal van tele. Figyelmeztette az arra közlekedőket, hogy óvatosak legyenek.

Teljes cikk »»


Tíz perc alatt lett hamuvá húsz év munkája
2021.01.26.
Teljes terjedelmében égett egy nyolcszor húsz méter alapterületű régi parasztház Medinán, a Rákóczi Ferenc utcában szombaton. Többmilliós a kár, a helyrehozás hónapokig tart majd.

Teljes cikk »»


Egy lakóház lángol Medinán
2021.01.23.

Teljes egészében ég egy lakóház Medinán, a Rákóczi Ferenc utcában.

Teljes cikk »»


Az alattomos szívhalál ellen gyors segítség kell
2021.01.17.

Az elmúlt években számos Tolna megyei településen vált elérhetővé defibrillátor készülék, amely megszüntetheti a szív ritmuszavarait. Életmentő eszközzel már Medina község is büszkélkedhet.

Teljes cikk »»


Ötven éve békében és szeretetben élnek
2021.01.06.
Mikor egy pár összeházasodik, tervük szerint egész életükben szerelemben fognak élni, és mindenhova kézen fogva mennek majd. Évtizedekig együtt maradni azonban nem csak a jóról szól. Konrád Jánosné Horváth Julianna és férje decemberben ünnepelte ötvenedik házassági évfordulóját.

Teljes cikk »»

     
2020
     

A közösségi oldalra költözik a Csurgó karácsonyi koncertje
2020.12.24.
A pandémia az élet minden területén érezteti hatását, ám akadnak olyanok, akik az átlagnál jobban megszenvedik ezeket az időket.

Teljes cikk »»


Medina is tagja lett a kistérségi társulásnak
2020.12.21.
Tagja lett a Paksi Többcélú Kistérségi Társulásnak Medina is.

Teljes cikk »»


Együtt énekelték a karácsonyi dalokat Medinán
2020.11.27.
Kigyúlt az első gyertya fénye a medinai adventi koszorún pénteken délelőtt.

Teljes cikk »»


Puliszkát főztek a medinai óvodások
2020.10.28.
Medinán fontos a hagyományőrzés. Medinán pattogatott kukoricát készítettek, puliszkát főztek, kukoricát morzsoltak az óvodások. Mindezt abban a programban, amelyben visszatanulják eleik hagyományait.

Teljes cikk »»


A megye három járása fejlődhet
2020.10.21.
Ülésezett az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által létrehozott és a Miniszterelnökség által támogatott Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány kuratóriuma.

Teljes cikk »»


Van mit tanulni a szépkorúaktól
2020.10.01.
Az idősek világnapját idén nem egészen úgy ünnepeljük, ahogy azt korábban megszokhattuk. Borongás helyett azonban lapunk úgy döntött, a hosszú élet titkának kutatásába kezd.
Teljes cikk »»

ALMANACH 2020 - Medina
Régi vágy valósulhat meg, ha támogatást kapnak a piactérre

2020.09.23.
A járványhelyzet Medinán is felülírta a terveket, ám ez nem azt jelenti, hogy megállt volna az élet. Több járdaszakasz megújult, és további fejlesztésekre pályázott az önkormányzat.

Teljes cikk »»


Kigyulladt egy parasztház tetőszerkezete Medinán
2020.09.09.
Hajnalban gyulladt ki egy parasztház tetőszerkezete Medinán, a Rákóczi Ferenc utcában.

Teljes cikk »»


A kilencvenöt éves Bözsike nénit köszöntötték Medinán
2020.08.10.
Sereg Lajosné Büzsike néni kilencvenötödik életévét töltötte be a napokban.

Teljes cikk »»


Ugyanazon örömök, egyforma gondok hozták össze őket
2020.07.30.
Ugyanazok az örömök, ugyanazok a problémák. Röviden így lehetne összefoglalni, mi hozta össze a sopronkövesdieket és a medinaiakat.

Teljes cikk »»


Kincsek tárultak fel a Tolna Megyei Értékek Napján
2020.07.01.
Tarka forgatag fogadta ma a közönséget Medinán, a Sió partján. Ezen a hangulatos területen zajlott le a Vár a megye – Tolna megyei értékek napja immár hagyományos rendezvénye az összetartozás jegyében. A megye invitálást elfogadó, közel ötven települése egy-egy saját pavilonnal tárta hagyományokban gyökerező kincseit az érdeklődők elé.

Teljes cikk »»


Elkészült a sokszínű Medina imázsfilmje
2020.05.14.
Szép táj, vendégszerető emberek, sokszínű zenei élet – ezekre az értékekre fókuszál Medina most készült imázsfilmje, amely két paksi alkotó, Babai István és Vida Tünde munkája. A film a község weboldalán és YouTube-csatornáján megtekinthető.

Teljes cikk »»


Ez a kényszerszünet sem tarthat örökké
2020.04.25.
A tücsöknek, ha profi művészként előrelátó volt, és úgy tett, mint a hangya, a kényszerű szünetben sem kopik fel az álla. Ráadásul gyűjti a zenei muníciót arra az időre, amikor majd újra közönség elé állhat.

Teljes cikk »»


A biblia hangszereit ismerték meg az érdeklődők
2020.03.15.
A Biblia hangszereiről, ezek szentírási vonatkozásairól hallottak azok, akik részt vettek Medinán a református egyházi-kulturális programsorozat legutóbbi előadásán. Az előadók meg is szólaltatták a hangszereket.

Teljes cikk »»


A harminchetedik borverseny volt
2020.02.20.
Már a harminchetedik borversenyt tartották Medinán.

Teljes cikk »»


Az élőzene az emberhez idomul, a gépzenéhez viszont az ember
2020.01.03.
Régen szinte minden faluban akadt egy-egy zenekar, amely a kocsmában és jeles alkalmakkor, például lakodalmakon húzta a talpalávalót. Ez a világ elmúlt. Van azonban egy település, Medina, ahol a régi zenei hagyományok újjáélednek.

Teljes cikk »»

     
2019
    

Több zenekarban is kedvére játszhat
2019.12.23.
Szabó Dávid nótáztat a Medinai Tambura Zenekarral, délelőttönként óvodásoknak zenél a Csurgóval, a Shisha Caféval rendezvényeken, konferenciákon lép fel, rockot játszik a Bad Timesban. És egy szál gitárral a kezében is megérinti a közönség lelkét.

Teljes cikk »»


Advent idején énekeltek az Úrnak
2019.12.16.
A Medinai Református Leányegyházközség Adventi Kórustalálkozóra hívta a templomba az érdeklődőket advent első vasárnapján.

Teljes cikk »»


Hálaadó, zenés istentiszteletet tartottak a Református Gyülekezet Napján
2019.10.30.
A Medinai Református Egyházközség programsorozatot indított október utolsó vasárnapján, ismertette Révai Lilla Irén egyházi közösségszervező, közművelődési szakember.

Teljes cikk »»


Kilencven éve épült, most korszerűsítették
2019.09.19.
A múlt és az ígéret kötelez bennünket, fogalmazott Vén Attila polgármester a medinai művelődési ház átadásán.

Teljes cikk »»


ALMANACH 2019 - Medina
Élettel és vidámsággal telnek meg Medina közösségi terei
2019.09.19.
A művelődési házat a színjátszó körnek építették, de ma is szükség van rá.

Teljes cikk »»


Huszonöt festmény a tábor eredménye
2019.08.27.
Malomban találkoztak egymással, de az épület már nem búza őrlésére, avagy liszt tárolására szolgál, hanem kellemes szállást ad Medinán.

Teljes cikk »»


Megtalálta a helyét a honvédségnél és Szekszárdon is
2019.06.15.
Az Év Katonája címet vehette át nemrégiben Lucz Richárd zászlós, aki a medinai radarszázadnál teljesít szolgálatot.

Teljes cikk »»


Játszik és játszani tanít a népzenész
2019.05.13.
A megyei értéktárban is szerepel a medinai népzenész, szabó József munkássága.

Teljes cikk »»


Dupla ünnep volt március 15. Medinán, hiszen megújult könyvtárat adtak át.
2019.03.18.
A könyv és a kultúra lelki többletet ad, amely elengedhetetlen a mindennapok során.

Teljes cikk »»


Leégett egy parasztház medinán
2019.03.09.
A tűzoltók két gázpalackot hoztak ki az épületből

Teljes cikk »»


Közel négy évtizede rendezik meg minden évben a borversenyt
2019.02.22.
Lassan negyven éve tartanak borversenyt Medinán.

Teljes cikk »»


Támogatásban bízik a település
2019.02.06.
Pályázatokat nyújt be a Medinai önkormányzat a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz (JETA). Mint azt Vén Attila polgármestertől megtudtuk, erről testületi ülésen döntöttek.

Teljes cikk »»


Díszen kalácsot sütöttek karácsonyra
2019.01.12.
Karácsony második napját kedden ünnepelték a medinai szerbek.

Teljes cikk »»


Kilencven éves lett a mester
2019.01.08.
Csizmadia János, a mai napig is aktív medinai fodrász kilencvenéves lett, hiszen 1929. január 2-án született.

Teljes cikk »»


Bensőséges ünnep a szerb karácsony
2019.01.07.
A karácsonyt ünneplik a szerbek, így a medinaiak is.

Teljes cikk »»

     
2018
     

Fejlesztenek és a zene szeretetére nevelnek
2018.11.24.
Megyei Prima díjat kapott a Csurgó zenekar. A népszerű együttes a zene és a játék szeretetét közvetíti.

Teljes cikk »»


Árokba borult egy személyautó Medina közelében
2018.11.21.
Letért az úttestről és az árokba borult egy személyautó Medina közelében.

Teljes cikk »»


Barátaikkal ünnepeltek a medinaiak
2018.11.13.
A Medinai Nyugdíjasok Érdekszövetsége nemrég tartotta nyugdíjas napi összejövetelét.
Teljes cikk »»

A szeretet volt a kincsük a szőlőhegyieknek
2018.11.08.
Az egyre fogyó Medina-szőlőhegyi maréknyi kis csapat úgy gondolta, hogy ellátogat szülőfödjének kicsiny kis kápolnájába.

Teljes cikk »»


Íjász-világbajnok a medinai zászlós
2018.10.28.
Huszár Zoltán zászlós, az MH 54. Veszprém Radarezred, 2. Gerincradar Mérőpont, mobil radarcsoport vezénylőzászlósa első helyezést ért el „Hunter-HU” kategóriában, a 26 nemzet részvételével rendezett íjász-világbajnokságon 2018. őszén, az ausztriai Moosburgban.

Teljes cikk »»


Átadták az óvodát Medinán
2018.10.08.
Jelentős pályázati forrásból, 114 millió forintból elkészült az óvoda felújítása.

Teljes cikk »»


ALMANACH 2018 - Medina hisz a jövőjében és tesz is érte
2018.09.01.
Aki hisz a jövőjében, az gondol az utódaira. medinaiak arra törekednek, hogy annál is jobb világot hagyjanak gyermekeikre, mint amilyet ők örököltek.

Teljes cikk »»


Kőszegi Mártonra emlékeznek családtagjai, barátai
2018.08.24.
Kőszegi Márton kilencvenegy éves lenne. A szedresi iskola egykori zeneszerető igazgatójáról unokája, Siklósi Krisztián, a Csurgó zenekar vezetője mesélt. Augusztus 30-án, a IX. Medinai Művészeti Napok keretében Kőszegi Márton emlékestet tartanak.

Teljes cikk »»


Medina értékeit fedezték fel a vándor szépkorúak
2018.06.08.
Számos értéket rejtenek a megye kisebb települései is, legyen szó akár épített emlékekről, hagyományokról vagy az egyáltalán nem mellékes vendégszeretetről. A héten Medina kincseit fedezte fel a Vándorló Szépkorúak Baráti Köre Tolna csoportja.

Teljes cikk »»


Zenész, festők, freskó és pille került az értéktárba
2018.05.24.
Hét települési értéktár huszonöt felterjesztéséről döntött a Tolna Megyei Értéktár Bizottság legutóbbi ülésén.

Teljes cikk »»


Lövészet, kúszás: ez már a honvédelem előszobája volt
2018.04.25.
Az állóképességüket, ügyességüket, valamint elméleti felkészültségüket is megmutathatták a középiskolás fiatalok a katonai járőrversenyen.

Teljes cikk »»


Igyekeznek megtartani kincseiket a medinaiak
2018.04.07.
Jó példa, jó gyakorlat a medinai, ezért az Értékes értékgyűjtés előadással képviselték a megyét Lakitelken.

Teljes cikk »»


Rajzolnak, festenek, zenélnek a medinai iskolás gyerekek
2018.03.28.
Egy kisiskolának nagy szerepe van egy falu életében. És abban is, hogy kitárja a világra nyíló ablakot a gyerekek előtt.

Teljes cikk »»


A legtöbb vezetőségi tag maradt
2018.03.22.
A Medinai Nyugdíjasok Érdekszövetsége nemrég megtartotta éves és egyben tisztújító közgyűlését, tudtuk meg Sárdiné Iker Anna elnöktől.

Teljes cikk »»


Nem a mennyiség a mérvadó
2018.02.14.
Kiváló borok voltak a medinai versenyen

Teljes cikk »»


Közel a kilencvenhez sem pihen a krónikás
2018.02.11.
Mozgalmas, tevékeny életet szabott neki a sors. Csizmadia János a kilencvenedik évéhez közelítve sem pihen: ír, kertészkedik, és még mindig dolgozik a fodrászüzletben.

Teljes cikk »»


A hagyomány él, melynek gyökerei a múltba nyúlnak
2018.01.12.
A hagyomány a múltban gyökeredzik, de ma is él. Ezt a tételt bizonyítja a remények szerint Siklósi Krisztán új vállalása.

Teljes cikk »»

     
2017
     

Szovjet szerkezetek és 3D NATO-lokátor, egymás mellett van a jövő és a múlt
2017.12.17.
Harmincéves múltra tekint vissza a medinai légtérfigyelés. A 2015-ben odatelepített NATO-lokátor a Magyar Honvédség legmodernebb eszköze. Először Pécsen akarták felépíteni, aztán, az ismert okok következtében Tolna megye mellett döntöttek. A helyiek százmilliós támogatást kaptak falufejlesztésre.

Teljes cikk »»


Csak huszonévesen kezdett el hegedülni
2017.12.06.

Színpadra termett népzenész Siklósi Krisztián, a Csurgó Zenekar vezetője. Együttesével 17 Tolna megyei óvodába jár néptánc-foglalkozást tartani. Felnőtteknek szóló műsoraikat pedig országszerte és a határainkon túli magyarlakta területeken is bemutatják.

Teljes cikk »»


Kettős ünnep volt Medinán
2017.11.27.

A Medinai Nyugdíjasok Érdekszövetsége idősek napi rendezvényre hívta meg tagjait és vendégeit. Sárdiné Iker Anna, a szervezet elnöke köszöntőjében elmondta, hogy az ünnepség kicsit elcsúszott időben, de a lényeg, hogy összejöjjenek, közösséget alkossanak.

Teljes cikk »»


Nem főállású polgármester volt, havi húszezerért
2017.11.26.

A medinai közélet ismert alakja Konrád László. A nyugdíjas pedagógus egy ideig a falu polgármestere is volt. Ő hozta létre a helytörténeti gyűjteményt és ő tervezte a település címerét.

Teljes cikk »»


Ismert nevek, helyek kerültek fel a megyei értéktár listára
2017.11.25.

Újabb kilenc értékkel gyarapodott a Tolna Megyei Értéktár a Bizottság legutóbbi soros ülése eredményeként. Összesen hét települési értéktár bizottság ötven felterjesztéséről döntöttek.

Teljes cikk »»


Mindeközben a megyében
2017.11.20.

Rövid hírek gyűjteménye szerte a megyéből. (részlet)
Adventre hangol a legmuzikálisabb falu

Teljes cikk »»


Nagy megtiszteltetés Tolna megyét képviselni
2017.11.10.

Megtiszteltetés volt Tolna megyét képviselni a „Magyarország, szeretlek!” című műsorban, mondja Siklósi Krisztián. Jámbor Attilával és László Boldizsárral alkottak egy csapatot, és tovább is jutottak.

Teljes cikk »»


Kiérdemelték az ajándékot a gyerekek

2017.10.20.
Ismét a gyerekek mondtak mesét a hagyományos medinai találkozón, amelynek helybeli kislány lett a nyertese.

Teljes cikk »»


ALMANACH 2017 - Medina
Az itt élők szívesen látnak mindenkit, aki színesebbé teszi a falu életét
Medinai Művészeti Napok

2017.08.26.
A medinaiak köztudottan fogékonyak a jóra és a szépre. Ezt megtapasztalhatják azok, akik ellátogatnak a VIII. Medinai Művészeti Napokra.

Teljes cikk »»


Felhőtlen játék és szórakozás a tábor
2017.06.08.

Másfél hét van hátra és vége a tanításnak az általános iskolákban. Ezzel egyidőben a táborozások, napközis foglalkozások is megkezdődnek. Már ezen a héten is akadt példa egy óvodásoknak szervezett nyári táborra.

Teljes cikk »»


Nagyon jókor jött a támogatás
2017.05.24.
Az első körben kihirdetett nyertes Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatok között Szekszárd környéki óvoda- és bölcsődefejlesztések is szerepelnek. A megyében ilyen célra 1,6 milliárdot fordítanak a közeljövőben.

Teljes cikk »»


Hatvan diák mérte össze felkészültségét
2017.05.18.
Középiskolások mérették meg magukat a Magyar Honvédség Tolna Megyei Katonai Járőrversenyén a medinai laktanyában.
Teljes cikk »»

Még idén elkezdődhet a Sió-projekt első üteme
2017.05.15.
A mobil stégek még ebben az évben a helyükre kerülhetnek, a teljes projekt az előzetes tervek szerint 2018-2020 között valósulhat meg.

Teljes cikk »»


Legalább öt helyen fizetett hamis 20 ezressel, mire lebukott
2017.03.23.
Ismerőstől pálinkát és kölyökkutyát vásárolt, valamint egy boltban, egy buszsofőrnek és egy fesztiválon fizetett a biztonsági elemeket nem tartalmazó pénzzel, de a dohányboltost már nem tudta átverni.

Teljes cikk »»


Közgyűlést tartott a nyugdíjas szövetség
2017.03.18.
Megtartotta idei közgyűlését a Medinai Nyugdíjasok Érdekszövetsége

Teljes cikk »»


Büszkék helyi értékeikre, ápolják a hagyományt
2017.03.14.
Egymást segíti Medina és a Szedresi Sziget Egyesület Egymást segítő együttműködés alakult az elmúlt években a medinai önkormányzat és a Szedresi Sziget Egyesület között. Az egyik legfontosabb céljuk, hogy
megismertessék a gyerekekkel a helyi értékeket.

Teljes cikk »»


Tizennégy bor kapott aranyat a medinai versenyen
2017.02.13.
Összesen hatvannyolc mintával neveztek be a termelők a Medinai Gazdakör hagyományos borversenyére, az önkormányzat tájékoztatása szerint.

Teljes cikk »»


Még mindig „divat” hamis pénzzel fizetni
2017.02.11.
A rendőrség gyanúja szerint egy 60 éves medinai férfi két hét leforgása alatt nyolc alkalommal fizetett hamis 20 ezressel különböző helyeken.

Teljes cikk »»


Kuner János úgy él, hogy túlélte saját halálát
2017.02.08.
Kuner János túlélte a saját halálát. Öngyógyítással segített magán, gondjait pedig verssorokba szedi, azaz kiírja magából.

Teljes cikk »»


Volt okuk az örömre
2017.02.01.
Mindenki névnapját megünnepelték Medinán

Teljes cikk »»


Olvasással tölti ki idejét a hadifogságot is megjárt Pista bácsi
2017.01.15.
Szabó István idén augusztusban lesz 95 éves. Van, aki azt mondja, igazi kincs. Pista bácsi viszont azt az imakönyvet őrzi valódi értékként, melyet még katonaként kapott, és amely állítása szerint kétszer is megmentette az életét.

Teljes cikk »»


Karácsonyt ünnepelnek a medinai szerbek
2017.01.07.
A szerb ortodoxok szokásai eltérnek a nyugati keresztényekétől, a karácsony lényege viszont ugyanaz: Jézus születésének megünneplése.

Teljes cikk »»

     
2016
      

E-kút a patinás épület előtt
2016.12.05.
Az Apponyi Kiskastély bejárata előtt múlt hét végétől már tankolhatnak is az elektromos autókkal rendelkezők.

Teljes cikk »»


Megyei nyertese van a Best Historic of Europe díjnak
2016.11.11.
Apponyi Kiskastély - Európa 10 legjobb kastélyhotele közé választották a Medinán található Apponyi Kiskastélyt.

Teljes cikk »»


Óvodások mondtak mesét
2016.10.19.
Bátaszékről, Fácánkertből, Szedresből, Szekszárdról érkeztek nevezők

Teljes cikk »»


Kiabáltak a demonstrálók a hivatal előtt
2016.10.07.
Mondjatok le! – kiabálták a demonstrálók csütörtökön délelőtt a medinai polgármesteri hivatal előtt. Szerintük azért kellene a képviselőknek felállniuk a székükből, mert a közös önkormányzati hivatal egyik munkatársa sikkasztott.

Teljes cikk »»


A Csurgó zenekarnak megtiszteltetés a Pro Urbe Emlékplakett
2016.09.17.
Pro Urbe Szekszárd Emlékplakettel ismerte el a város a Csurgó zenekart, mely nemcsak játszik, hanem tanítja is a népzenét. Szinte hihetetlen, de a csapat huszonegy éve szórakoztatja a nagyérdeműt.

Teljes cikk »»


Díszpolgári és Érték díj Medinán
2016.09.03.
Idősebb Szabó István, Medina község legöregebb polgára díszoklevélben részesült.

Teljes cikk »»


Tolnaikumokat hirdettek a Vár a Megye napon
2016.08.27.
A megye 58 települése képviseltette magát a pénteki „Vár a Megye” – Tolna Megyei Értékek Napján Zombán.

Teljes cikk »»


Bemutatják a publikumnak a helyi értékeket
2016.08.27.
Vetélkedőkkel, ugrálóvárral, habpartival, koncerttel és kézműves-foglalkozással várják a gyerekeket

Teljes cikk »»


ALMANACH 2016 - Medina
Újra Medinai Művészeti Napok

2016.08.24.

A héten zajlik Medina művészeti életének legnagyobb ünnepe. A Medinai Művészeti Napokon fellép a Csík zenekar, Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor, és természetesen nem hiányoznak a helyi szereplők sem az egyre nevesebb eseményről.

Teljes cikk »»


Lopott, rágalmazott, fogházat kapott
2016.08.16.
Egy évet kell fogházban, illetve börtönben tölteni az. I. rendű, 24 éves vádlottnak, pedig jelen ügyben csak hat hónap fogházbüntetésre ítélték el, egy évre eltiltva közügyektől.

Teljes cikk »»


A bölcsek tisztességet örökölnek
2016.08.06.

Értékmentő munkát végez Révai Lilla Medinán, melynek messze még a vége. Szőlőhegy történetét ugyanakkor feldolgozta, és közelmúltban megosztotta eredményeit a település lakóival.

Teljes cikk »»


Lezárult a medinai laktanya felújítása
2016.07.06.
Lezárult a laktanya rekonstrukciója, mely több fázisban zajlott.

Teljes cikk »»


Ismét Bíró László misézett
2016.06.28.
Elszármazottak találkozója volt szombaton Medina-Szőlőhegyen.

Teljes cikk »»


A tanítás szolgálatában
2016.06.17.
Előző életében székely lehetett, és azért született, hogy bukovinai dalokat tanítson. Szabóné Gáncs Tünde nem hisz a véletlenekben, talán ezért is alakult szerencsésen az élete.

Teljes cikk »»


Éppencsak kijött a börtönből, máris verekedett a 46 éves férfi
2016.06.11.
Alig szabadult ki a börtönből a 46 éves vádlott, máris újabb bűncselekmény követett el.

Teljes cikk »»


Vezénylő zászlósi munkaértekezlet Medinán
2016.05.22.
Idén Medinán, az MH 54. Veszprém Radarezred 2. Gerinc Radar Mérő Pont laktanyájában rendezték meg az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) három napos vezénylő zászlósi munkaértekezletét.

Teljes cikk »»


Keleti finomságokat kóstolhattak a vendégek
2016.04.19.
Táncos-beszélgetős keleti est volt a medinai művelődési házban, melyen a Törökország és Egyiptom volt a téma.

Teljes cikk »»


Sörösüveggel támadt a férfira, súlyos következménye lett
2016.02.24. helyi férfit hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök egy szórakozóhelyi incidens kapcsán.

Teljes cikk »»


Aranyat érő medinai borok
2016.02.16.
Összesen 17 arany minősítés született a hagyományos medinai borversenyen.

Teljes cikk »»


Ragadd meg a Napot, és dugd rá a sütőt!
2016.01.27.
Energiaéhségünk kielégítésében a napenergia hasznosítása a világ egyik legdinamikusabban fejlődő szolgáltató szektora. Hazánkban is egyre többen telepítenek napelemes rendszereket.

Teljes cikk »»


Szerb ortodox istentisztelet volt Medinán
2016.01.09.
A régi Juliánusz-naptár alapján a szerb ortodox hívek január 7-én és 8-án ünneplik a karácsonyt.

Teljes cikk »»


A karácsonyt ünneplik ma a medinai szerbek
2016.01.07.
Eltérőek a szokásaik

Teljes cikk »»